Previous Tab
Next Tab

中央大學集訓

初めまして!啱啱3月尾我地邀請咗日本中央大學黎香港同我地中大划艇嘅健兒交流交流。佢地實力非凡,side艇呢d就唔多講啦,講呢d。我地仲有同佢地joint practice互相交流划艇方法同技巧,實在大開眼界;另外佢地值得我地學習嘅地方就係認真嘅態度,例如上落艇前後都會rig返自己條艇,中大划艇可以借鏡睇下可行性如何。除左練習之外,當然唔少得帶佢地試下d地道菜同遊覽香港名勝,不過好似有幾個日本隊員水肚不服,認真慘慘豬!最後講返五月嘅Japan Cup同Asia Rowing Cup,中央大學已經誠邀我地參與並提供支援,而中大決定派出雙槳代表參賽, 藉此加深隊員嘅技術同與外隊嘅交流! 期待下次再見!さようなら!

Copyright 2013 © CUHK Rowing Team Alumni Association. All rights reserved. 版權所有 不得轉載